RIDETERAPI I DANKBAR

Når man er tilknyttet Dankbar har man mulighed for at gå til rideterapi.

Kontakten med heste har en terapeutisk effekt. Igennem kontakten med heste, skabes en kontakt til os selv som kan læge dybe sår i sjælen og give de unge en fred. Hesten rummer alle følelser, jalousi, kærlighed, vrede, glæde, vemodighed mm. Hesten møder altid mennesket med et åbent hjerte, tillid, nysgerrighed og uden forbehold. Hesten ser ikke mennesket som syg, tynd, misbruger, pæn, grim eller andet. Den går direkte ind bag menneskets forsvarsmekanismer, og skaber et totalt nærvær der er baseret på at sanse og føle. Heste og mennesker har de samme nerveceller der spejler hinanden (spejlneuroner), og det gør at vi kan forstå og mærke hinandens følelser.

Den fysiske berøring imellem menneske og hest stimulerer kroppen til at frigive endorfiner, som giver følelsen af velvære og nærvær. Hesten giver os ansvar, ansvaret for at lede og passe den. Følelsen af ansvar og nærvær giver mennesket selvtillid og et højere selvværd. I samarbejdet med hesten arbejdes der med kropssprog og stemmeføring. Hesten er autentisk i sin adfærd og mennesket får derfor kontant afregning ved egen adfærd og reaktion.

I Dankbar bruger vi rideterapi for at mennesket og hesten sammen kan opnå en kontakt, en livskvalitet, livsglæde, ansvar, tillid, respekt, samspil, selvværd, selvtillid, at mennesket tør åbne sig, sætte og respektere grænser, øge koncentration, kropsbevidsthed, finde ro og balance, relationer og social samspil.