VALGFAG – MUSIK

Kan I forestille jer en verden uden musik? Nej, vel? Det ville være underligt tomt. Musik er fantastisk, og kan, som noget af det eneste, formidle følelser helt uden brug af ord. Musikken taler direkte til vores følelser og kan dermed rumme de helt store følelser – både de svære og de glædelige. Og ingen af os vil vel kunne undvære musikken.

Derfor tilbydes der musikundervisning på Dankbar. Der er flere måder at beskæftige sig med musik på, og undervisningen vil derfor altid tage udgangspunkt i den enkelte unges ønsker. Vi kan tilbyde undervisning i klaver og guitar, som vi har til rådighed i vores musiklokale, men skulle den unge have et ønske om at lære at spille på et helt andet instrument, kan vi også imødekomme det.

Tilgangen til musikken er legende. Det skal være sjovt at spille – og derfor tilpasses niveauet altid til den enkelte elev. Nogle er nybegyndere, og skal lære alt fra bunden, og andre er lettere øvede i forvejen. Vi kan også tilbyde, at man kan lære at læse noder, men det er ikke  krav – for man kan sagtens komme igang med at spille, ude at kende nodesystemet.

Hvad enten den unge ønsker at lære at spille på et instrument, eller måske gerne vil lære at synge, eller måske bare har en interesse for musik, og ønsker at vide lidt mere om musik, uden et egentligt ønske om selv at lære at spille på et instrument, kan man vælge at få musik på sit skema.

Nogle år har de elever, der har haft musikundervisning optrådt til jule- og sommerafslutningen, til stor glæde for gæsterne. Andre år, har de ikke ønsket at optræde, og det respekterer vi selvfølgelig.